Bild
Nästa artikel
Bilprovning i Mellerud

Bilprovning i Mellerud

NYHETER

Nu är det dags för en ny besiktningsstation i Mellerud. Det är Besikta som nästa vår öppnar Melleruds första station efter önskemål från företag och kommun.

I början av 2015 öppnar Melleruds första bilprovning när Besikta slår upp dörrarna på Eldaregatan. Läget är centralt i Mellerud i anslutning till kommunens mest expansiva område Västerråda precis vid E45:an.

– Det är hög tid att Mellerudsborna få sin egen bilprovning. Från och med början av nästa år behöver kommunens bilägare och företagare inte åka till annan ort för att besiktiga bilen, utan kan istället komma och besiktiga bilen hos oss på Besikta, säger Peter Johansson som blir platschef för den nya stationen.

Besikta i Mellerud kommer att kunna erbjuda besiktningar av personbil, MC, lättare släp och lättare lastbilar. Tre olika besiktningsalternativ erbjuds för personbil: bas, standard och premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen, standard och premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av avancerad elektronik i bilen.

Besikta har under en längre tid undersökt möjligheten att nyetablera i Mellerud, som hittills varit en vit fläck på bilprovningskartan i Sverige. Företagare och Melleruds kommun har också länge arbetat för att få en bilbesiktning till Mellerud.

– Vi är mycket nöjda över att äntligen kunna få en bilprovning i Mellerud och därmed kunna erbjuda våra kommuninvånare ytterligare en tjänst på hemmaplan, säger kommunstyrelsens ordförande Robert Svensson. Nyetableringar har självklart hög prioritet för oss som arbetar med att utveckla Melleruds service och näringsliv.

Öppettider hos Besikta i Mellerud kommer initialt att vara 7-16 på alla vardagar med möjlighet till både tidsbokning och drop-in. Bilägare i Mellerud med omnejd kommer att bli kontaktade brevledes i god tid inför besiktningen, för möjligheten att boka en tid hos Besikta.

Besikta startade verksamheten förra året när bolaget tog över 56 besiktningsstationer runtom i Sverige.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.