Bild
Nästa artikel
Bilprovningen och SweCamp inleder campingkampanj

Bilprovningen och SweCamp inleder campingkampanj

Nyheter

Sedan 2009 när de nya EU-reglerna trädde i kraft har inte gasolkontroll på campingfordon varit obligatoriskt. För att uppmuntra ägarna till ett fritidsfordon att genomgå en gasolkontroll har nu Bilprovningen i samarbete med SweCamp inlett kampanjen "Campa säkert i sommar".

 

I gasolkontrollen ingår kontroll av diverse komponenter som är kopplade till gasolanvändningen. Efter att kontrollen är genomförd kommer ägaren att  få ett fullständigt protokoll med resultatet. Resultatet kommer inte att rapporteras till någon myndighet, utan innehåller endast råd från besiktningsmannen. Om fordonet går igenom utan brister får ägaren märket "Genomförd Gasolkontroll" att fästa på sin husvagn eller husbil. 
 
Även fast det inte har varit obligatoriskt att genomföra en gasolkontroll har det legat i många svenskars intresse att undersöka sitt fordon, år 2011 var det 74 % av ägarna som valde att genomföra kontrollen. 
 
SweCamps del i kampanjen är att dela ut värdecheckar på deras campingar. Det gäller ungefär 20 campingar i Sverige.
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Bengt Axeldal
2012-05-15 19:53

Äntligen en vettig åtgärd.

#2
Weinebjörk
2012-05-17 13:15

Det bästa som har hänt var att de tog bort gasolkontrollen! För campare som vi som alltid står på elplatser och ALDRIG använder gasol. Varför ska vi då betala för en sådan kontroll? Sen har alla vagnar en klocka som man själv kan kontrollera om vill.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.