Bild
Nästa artikel
Bilprovningens protokoll blir digitala

Bilprovningens protokoll blir digitala

NYHETER

Digitala protokoll för de som vill samt mail när det är dags att besiktiga. Så vill Bilprovningen få dig till trogen kund men även spara papper och underlätta bilägandet.

Ända sedan besiktningarna började 1965 har vi fått ett protokoll på papper, något att sätta in i bilpärmen men också visa upp för nästkommande ägare. Enkelt och smidigt för att bevisa att bilen skötts och besiktigats utan anmärkningar under hela ägarperioden och kanske även från tidigare ägare. På 1960-talet bestod protokollet av ett handskrivet original och två kopior som skapades med karbonpapper. I mitten av 1970-talet kom en förtryckt version och i slutet av 1990-talet dagens version.

Nu är det digitala tider och Bilprovningen inför nu möjligheten att få besiktningsprotokollet i digital form. Istället för bilpärmen samlas protokollen i Bilprovningens e-tjänst Mina sidor där bilägaren kan logga in med bank-id. Du kan dock inte se om bilen besiktigats hos någon annan aktör än Bilprovningen.

När man tittar på Bilprovningens hemsida framhålls miljön med mindre pappersåtgång, trots allt delar enbart Bilprovningen årligen ut fler än 1,4 miljoner protokoll och ytterligare 25 000 exemplar lämnades ut till kunder som tappat bort originalet.

– Hittills har nästan 100 000 kunder registrerat sig för tjänsten, säger Bilprovningens marknadschef Susanna Edberg.

Vill du ha ditt protokoll digitalt lockar Bilprovningen med 150 kronor i rabatten som gäller vid bokning inom 7 dagar från dagen du bekräftat din registrering i Mina sidor. Datumet för besiktning är däremot valfritt. Rabatten dras automatiskt när du är inloggad i Mina sidor och gäller för de fordon du har kopplade till ditt konto.


Rabatten gäller för kontrollbesiktning av personbil, lätt lastbil, lätta släp, husvagn, husbil (max 3 500 kilo) samt motorcykel. Har du en husbil med en totalvikt över 3 500 kilo blir det däremot ingen rabatt.

Här hittar du Bilprovningens sida där du registrerar dig.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.