Bild
Nästa artikel
Blixten slog ned på Kolleviks camping

Blixten slog ned på Kolleviks camping

NYHETER

Vid gårdagens åskoväder i västra Blekinge slog blixten ned i ett träd på Kolleviks camping. Trädet började brinna men campinggästerna lyckades släcka branden.

Vid niotiden på onsdagskvällen slog blixten ned i en ek bara tio meter från närmaste campare men ingen person skadades. Det uppstod flera mindre bränder men framför allt var det trädet som tog eld.  Flera campinggäster hjälptes åt att släcka bränderna med hjälp av pulversläckare och hinkar med vatten. Brandkåren larmades men bränderna var redan släckta när de anlände så för dem räckte det med eftersläckning.

– Blixten slog ner i ett träd på campingen cirka tio meter från campare. Men det ska inte vara några personskador som tur är, säger Simon Älgne, räddningstjänsten västra Blekinge till SVT och fortsätter Om blixten slår ner i träd kan det ligga i dagar och pyra och även om det regnar och det vara glöd som lever i flera dagar. Blir det torrt igen kan det bli fler bränder.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.