Bild
Nästa artikel
Blocket slår rekord och öppnar ny betaltjänst

Blocket slår rekord och öppnar ny betaltjänst

NYHETER

Augusti månad blev fjärde månaden i rad som Blocket noterar fler än 100 miljoner besök på sin plattform och bland det mest populära sökorden hittar vi husbilar. Nu ska en ny lösning dessutom göra deras bilaffärer enklare och tryggare.

Då och då upptäcks bedrägerier när man köper eller säljer bil privat och de flesta aktörer gör vad som är möjligt för att minska risken. Betalningen kan ställa till problem, inte minst om man betalar en handpenning för att säljaren kräver det och restförda skulder som följer fordonet är ett annat vanligt misstag. Den som inte har koll på alla detaljer inför bilköpet riskerar att göra dyrbara misstag.

Nu lanserar Blocket en ny lösning som ska göra betalningen både säkrare och smidigare. Säljaren kan direkt i chatten med köparen starta ett så kallat ”betalningsuppdrag” och köparen kan välja att betala direkt med olika betalningsmetoder eller dela upp betalningen. Oavsett vad som väljs får säljaren pengarna inom några minuter. Det finns ingen beloppsgräns och köparen får även ett kvitto.

– Det här är en helt unik lösning som gör bilköpet mellan två privatpersoner betydligt tryggare, snabbare och enklare att genomföra. Det löser det vanliga osäkerhetsmomentet med betalning när man säljer bil privat, skriver Blocket i ett pressmeddelande som lägger till att tjänsten inte kostar något och som planen ser ut just nu ska det förbli så.

Augustis siffror för Blockets försäljning fortsätter att vara höga, inte minst för husbilar. 

– Blocket som hela Sveriges marknadsplats har blivit ännu mer aktuell denna sommar när fler tillbringat sommaren på hemmaplan. Vi har kunnat se ett exceptionellt intresse för bland annat båtar, bilar, samt husvagnar och husbilar, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket.


Flera kategorier slog trafikrekord under augusti. Båtkategorier gick upp med hela 30 procent under augusti jämfört med samma period 2019 och även säljtakten var rekordhög. Trots att fordonsbranschen haft det tufft med kraftiga minskningar av nyförsäljningen har intresset för privatsålda bilar har varit högt under augusti där 22 procent fler har varit på jakt efter en bil i år jämfört med förra året. 

– Att ta sig runt på ett smidigt och säkert sätt, oavsett om det varit på sjön eller på vägarna, har fått ett extra uppsving. Likaså har intresset för fritid & hobby samt saker för hemmet varit extra populära under månaden som gått, kommenterar Pernilla Nissler.

Mest sökt på Blocket i augusti:

1.Hund
2.Bilar
3.Båt
4.Husbil
5.Kattungar
6.Bortskänkes
7.Cykel
8.Soffa
9.Husvagn
10. Moped

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.