Nästa artikel
Blocket spärrar bilhandlare som fällts av ARN
NYHETER

Blocket spärrar bilhandlare som fällts av ARN

Publicerad 14 mars 2019 (uppdaterad 14 mars 2019)
Visserligen är Allmänna Reklamationsnämndens beslut inte juridiskt bindande men flera branschorganisationer kräver att ett företag som fällts följer rekommendationen. Nu kräver även Blocket att de som vill annonsera där inte agerar i strid med ARN:s utlåtande.
Många betraktar företag som inte reglerar en tvist i enlighet med den rekommendation som ARN beslutar som oseriösa. Branschorganisationer som MRF och SFVF kräver sådan följsamhet för att bevilja medlemsskap som en form av kvalitetsgaranti för de anslutna företagen.

Det är SVT Plus som satt frågan i fokus och nu har annonssajten Blocket också satt ner foten. Om ett företag inte reglerat en tvist i enlighet med ARN:s beslut kommer de fortsättningsvis inte att tillåtas annonsera där om de inte inom två veckor efter Blockets förfrågan kompenserar kunden. Det finns många företag som därmed riskerar att stoppas på Blocket.

Rent juridiskt är ARN:s beslut enbart en rekommendation men i de fall ärendet tas vidare till domstol dömer de nästan utan undantag i enlighet med ARN:s utlåtande.

Du kan titta på Plus-programmen på SVT Play (tidskod 12:30) där de konstaterar att var fjärde bilhandlare som fällts av ARN väljer att inte följa utlåtandet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.