Bild
Nästa artikel
Bluffare ringer upp bilägare

Bluffare ringer upp bilägare

NYHETER

Transportstyrelsen har fått information om att ett flertal personer har blivit uppringda av personer som utger sig för att arbeta på Transportstyrelsens kundtjänst. Man säger sig ha upptäckt tidigare fel och vill rätta till det med hjälp av den uppringdes bank-id och kortnummer men allt är en bluff.

Till exempel har de sagt att det finns fordonsskatt från år 2018 som ska återbetalas. Om medborgaren loggar in i "Mina fordon" och uppger sitt kontonummer så kommer pengarna att sättas tillbaka på medborgarens bankkonto. I nummerpresentatören står telefonnumret till Transportstyrelsens fordonskundtjänst 0771-14 15 16.

Transportstyrelsen vill understryka att de inte agerar på detta sätt. Det är inte de som ringer upp och ber allmänheten att logga in och uppge sina bank-id och kortnummer. Om man får ett sådant samtal vill de uppmana att man gör en polisanmälan. Transportstyrelsen har gjort en polisanmälan om bedrägligt beteende.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.