Bild
Nästa artikel
BMW ger sig på camping

BMW ger sig på camping

NYHETER

Man får nog vara ärlig och säga att det nog mer är ett projekt i konceptform för att marknadsföra ett nytt material, Futurelight. Men vem vet, kanske blir det här framtidens melodi.

BMW har släppt loss sitt designbolag Designworks i samarbete med klädfabrikatet The North Face. Kort sagt får sägas att det är ett helt nytt koncept. Vad som varit viktigast, att marknadsföra BMW, visa upp en tänkt produktion av en lätt tältvagn eller det material som The North Face introducerar i år är inte lätt att veta, säkert är dock att den uppmärksammade vagnen visades upp på mässan CES i Las Vegas. Mässan beskrivs ofta som världsledande för konsumentteknologi och innovation.

Det nya materialet Futurelight är både starkt, vattentätt och andas vilket tyder på att egenskaperna liknar de som Gore-Tex och dess kopior har. Det vävda materialet tillverkas i en nyutvecklad process som kallas ”nanovävning” där de tunna trådarna bara är några miljondels millimeter. Processen skapar nanostora hålrum som ger "total vattentäthet" och en tidigare inte uppnådd andningsförmåga. Om materialet, som beskrivs som lätt, går att producera till en acceptabel kostnad kanske vi får se det i fler sammanhang som exempelvis i förtält.

Tältvagnen sägs vara inspirerad av konceptbilen BMW GINA Light Visionary Model som visades upp 2008, nog mer för att BMW även då använde sig av ett tygliknande material i den ändringsbara karossen. Futurelight™ Campers material är flexibelt och täcker en dom-liknande konstruktion. Tältvagnen erbjuder även exempelvis luftlösa däck, nerfällbar dom och en våningssäng som kan konverteras till en soffa.

Det antyds vidare att en utvecklad version kan komma att visas upp senare i år som kan komma att få ett litet kök i någon form av modul fram eller bak på vagnen.

Det ska bli intressant att se om BMW väljer att vidareutveckla konceptvagnen.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.