Bild
Nästa artikel
Bo mobilt – Analogt till digitalt

Bo mobilt – Analogt till digitalt

Nyheter

Inne på Elmiamässan förra året träffade Husbil & Husvagn de nya husbilsägarna och utställarna Sven-Ingvar och Anitha Hjertenvik. Utanför på mässcampingen stod deras Carthago Liner 62.

 

Den här gången var det husbilen som blev förutsättningen för deltagandet på Elmia.
– Vi hade anmält att vi ville ha plats på mässan, men det var fullt. Bara två dagar före mässan fick vi en återbudsplats, berättar Sven-Ingvar Hjertenvik, som när vi träffades drev företaget under namnet ServYou Media Transfer tillsammans med sin fru Anitha Hjertenvik.
Verksamheten har nu utvecklats, så för att tydligare markera vad företaget arbetar med har det alldeles nyss bytt namn till Digitala Foton och Film i Malmö AB.
– Tack vare att allt redan var packat i husbilen kunde vi hoppa in i bilen och köra upp till Jönköping från Malmö, säger Sven-Ingvar. Inte behövde vi leta efter hotellrum heller. Vi fick ju en plats på mässcampen.
 
Husbilen är en Carthago Liner 62 LE som är en av de större modellerna och mer än åtta och en halv meter lång. Den köptes in våren 2010 efter ett kort mellanspel i en mindre husbil. Någon vana från camping eller husbilsåkande hade de inte, men en föreställning om hur husbilen skulle underlätta deras arbete. Att förse husbilsidorna och baksidan med reklam blir en självklarhet för den som hela sitt liv sysslat med att skapa bilder och budskap.
– Vi behöver verkligen en stor bil eftersom vi har mycket vi ska kunna ta med. I det här fallet allt vi behöver till montern, men vi tar också med utrustning för att kunna arbeta i bilen.
– Vi kan nu enkelt besöka både kunder och leverantörer, förklarar Sven-Ingvar.
 
Trots att husbilen har en totalvikt över 6,7 ton kan både Anitha och Sven-Ingvar köra bilen eftersom de har B-körkort som utfärdats före 1996 och bilen är registrerad som personbil II. Hittills har de inte upplevt storleken som ett problem körmässigt. I stället påpekar de att luftigheten och att det är lätt förflytta sig i bilen är fördelar som de inte vill vara utan. 
– Att kunna duscha utan att känna sig inträngd ser jag som ett stort plus, påpekar Sven-Ingvar.
– Vi är självförsörjande fyra till fem dagar och under arbetsresorna försöker vi hitta en lugn plats att övernatta på. Det är skönt att kunna koppla av i husbilen efter en ansträngande dag, fortsätter han.
Sven-Ingvar Hjertenvik beskriver sig själv som teknik- och affärsutvecklare. Det har säkert varit en förutsättning i yrkeslivet, där han genom att ligga i framkanten tekniskt har kunnat utveckla sina företag med det senaste i teknikväg. Från början sysslade han med ”att lägga färg på papper” med digitalt tryck.
 
Nu använder han sina fackkunskaper från den tiden till att skapa bästa möjliga kvalitet vid överföring av smalfilm, video, foto och ljud till cd och dvd. 
När det rör sig om rörlig bild innebär det mycket arbete med skarvning, skanning och redigering. 
I husbilen kan Anitha Hjertenvik med tv:n som monitor arbeta med redigeringen. Bilen är bestyckad med Mac-datorer av senaste snitt för att på plats kunna ta hand om så mycket som möjligt av det som kunderna lämnar in.
 
Husbilen är specialanpassad så tillvida att där främre sängen ska vara är nu plats för utrustning som behövs för arbetet. För att öka användbarheten är bilen utrustad med fyra extra 140 Ah gelbatterier på totalt 560 Ah för att få ut tillräckligt med 220 volts ström. Sven-Ingvar har själv installerat en 10” monitor för de två backkamerorna. När backen läggs i växlar monitorn till den kamera som visar vad som finns precis bakom bilen. Det skapar mindre risk för otrevliga överraskningar.
Efter ett år med husbilen är Anitha och Sven-Ingvar Hjertenvik mer än nöjda med hur den underlättar deras arbete. De har besökt olika svenska mässor och riktar nu blickarna ut i Europa. Den första resan har just gått till Berlin för uppdatering av filmutrustningen.
I år räknar de bland annat med att kunna besöka tekniska mässan i Hannover och kollegor i flera europeiska länder för erfarenhetsutbyte. Nu kan de också ta med tredje familjemedlemmen Timmi, en Powder Puff (släkt med kinesisk nakenhund) som fått sitt eget pass. Innan dess ska Sven-Ingvar och Anitha också se till att få det nya firmanamnet synligt på husbilen. Det har inte hunnits med ännu i samband med allt annat som hör ihop med att ändra firmanamn. &
Ingvor van Ginhoven (text) Christer Lundin (foto)
Taggar: Nyheter, Hem
Bo mobilt – Analogt till digitalt
Bo mobilt – Analogt till digitalt
Bo mobilt – Analogt till digitalt
Bo mobilt – Analogt till digitalt
Bo mobilt – Analogt till digitalt
Bo mobilt – Analogt till digitalt
Bo mobilt – Analogt till digitalt

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.