Nästa artikel
Bomstad Camping måste vräka långliggare
NYHETER

Bomstad Camping måste vräka långliggare

Publicerad 22 maj 2017 (uppdaterad 22 maj 2017)
De hundra husvagnsägare som har säsongsboende på Bomstad Camping i Karlstad ska bort. Att campa mer än åtta veckor på samma tomt betraktas som svartbygge och strider även mot strandskyddet menar kommunen. Om en månad tas beslutet.

SR Värmland uppmärksammar att säsongsboendet på Swecamp-drivna Bomstad Camping i Karlstad, som har anor ända tillbaka till 1940-talet, ska bort. Det handlar om ett hundratal campingplatser alldeles intill en lång och populär sandstrand där området påstås "med åren alltmer börjat likna ett sommarstugeområde med permanent uppställda husvagnar, tillbyggnader, staket och privata bryggor". Kommunen fastslår att de har satt upp svartbyggen som strider mot strandskyddet i en utredning som kommunen och stadsbyggnadsingenjör Peter Brattström har gjort.

Situationen uppmärksammades av kommunen förra sommaren när en privatperson anmälde att det inte längre gick att röra sig fritt längs strand och grönytor. Då blev det ett tillsynsärende för kommunen.

Hade platserna legat hundra meter längre bort från strandkanten så hade de inte varit ett brott mot strandskyddet. Inte heller om husvagnarna stått där kortare tid än åtta veckor. Detta enligt stadsbyggnadsingenjören, skriver SR.

– Vi kommer att ge campingen ett föreläggande om att avveckla säsongscampingen. Allt ska bort innan första december, säger Peter Brattström, stadsbyggnadsingenjör till SR och fortsätter, Det handlar om olovligt uppförande av byggnad. Det är för nära vattnet. För att få lov krävs strandskyddsdispens och det kommer vi aldrig få igenom i detta fall.

Om en månad, vid nästa möte för kommunens stadsbyggnadsnämnd, kommer politikerna att ta ställning. Blir det ett ja kommer föreläggandet att skickas ut samma vecka.

Här hittar du den naturskönt belägna campingens hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.