Bild
Nästa artikel
Borstahusen blir femstjärnig

Borstahusen blir femstjärnig

NYHETER

Årets klassificering av svenska campingplatser har nu publicerats av SCR. Ny på den femstjärniga listan är relativt nybyggda Mötesplats Borstahusen i Landskrona.

Sverige har fått ytterligare en femstjärnig campingplats och den blir den första i Skåne. Det är Mötesplats Borstahusen i Landskrona som sällar sig till den nu 14 anläggningar starka skaran där det krävs ett mycket målinriktat arbete och ett serviceutbud och standard i toppklass. Mötesplats Borstahusen, som är en relativt nybyggd anläggning, kan bland annat erbjuda en restaurang som drivs av en kock belönad med två stjärnor i Guide Michelin. Men det krävs mer än så, man måste ligga på topp inom allt, servicebyggnader, tomter samt ha ett bra utbud av butiker och aktiviteter.

För tre år sedan behövde kommunen den dåvarande marken för bostäder vilket gjorde att det i praktiken byggdes en helt ny camping, om än bara något hundratal meter från den gamla. Det blev därför ny receptionsbyggnad, tre nya servicehus, 200 tomter, 63 semesterhus och ett spa. Investeringen hamnade på ungefär 30 miljoner kronor.

Även i år pekar många kurvor i branschen uppåt trots flera år med kraftigt ökat intresse för camping. 2017 nåddes rekord med nästan 16 miljoner gästnätter och för Borstahusen uppges att de hittills 2018 ökat med 25 procent.

SCR Svensk Camping började med den frivilliga klassificeringen 1996 och campingarna bedöms med hänsyn till vad som erbjuds och standard. Klassificeringen genomförs löpande vart tredje år på alla anläggningar medan de femstjärniga får besök varje år. Systemet är tänkt att göra det enklare att jämföra och värdera olika campingar utifrån var och ens önskemål. Kraven i klassificeringssystemet uppdateras kontinuerligt så att det ska vara aktuellt allt eftersom gästernas behov förändras över tid.


- Förutom att klassificeringssystemet är en tillgång för gästerna så innebär det ett viktigt underlag för att utveckla såväl enskilda campingplatser som branschen som helhet. En fortsatt stark trend i branschen är att det satsas på gästservice, aktiviteter och events, säger tf vd Peter Jansson.

Utöver de 14 femstjärniga finns i år 82 fyrstjärniga campingplatser i Sverige. SCR konstaterar att Sverige därmed stärker sin position som en av Europas ledande campingdestinationer.

– Vi ser en kontinuerlig uppdatering av campingplatsernas alla olika faciliteter genom renoveringar och nyinvesteringar. De senaste tre åren har drygt 1,5 miljarder kronor investerats i branschen, säger tf vd Peter Jansson på SCR Svensk Camping.

Hela listan med klassificeringsresultatet hittar du här.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.