Bild
Nästa artikel
Bosch pekas ut i utsläppsskandal

Bosch pekas ut i utsläppsskandal

NYHETER

Elektroniktillverkaren Bosch pekas nu ut som delskyldiga i dieselgate. Enligt dokument som lämnats över till amerikansk domstol kände företaget till den manipulerade mjukvaran i Volkswagens dieselmotorer.

Det är dokument som överlämnats till domstolen av Volkswagen som pekar ut Bosch som medskyldiga i utsläppsskandalen. Det exakta innehållet är än så länge hemligstämplat men enligt ett uttalande från domstolen så "spelade Bosch en avgörande roll i det bedrägliga agerandet och tjänade betydande summor på det".

Än så länge är Bosch inte formellt anklagade för något, men även det tyska rättsväsendet utreder företagets roll i skandalen. Bosch tillverkade de styrenheter som finns i de utsatta bilarna men har sagt att hur biltillverkarna använder produkterna är upp till dem. Domstolen säger i nuläget att det verkar som att Bosch och Volkswagen samarbetat under flera år för att ta fram mjukvara som manipulerar testresultaten.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.