Bild
Nästa artikel
Brittiska Coachman blir delägt av Kabe

Brittiska Coachman blir delägt av Kabe

NYHETER

Kabe växer och köper 21,5 procent av aktierna i den brittiska husvagnsproducenten Coachman för tre miljoner pund, cirka 36 miljoner kronor.

Förvärvet innebär att Kabe kan inleda ett samarbete om produktutveckling och inköp samt utbyte av produktionsteknik, enligt nyhetsbyrån Direkt.

Kabe köper dels aktier av nuvarande aktieägare för 1,5 miljoner pund och dels genom en riktad nyemission på 1,5 miljoner pund. Därutöver har Kabe en option att vid senare tillfälle förvärva ytterligare elva procent av aktierna i Coachman.

Coachman omsätter cirka 400 miljoner kronor och har en rörelsemarginal på omkring på fem procent. Kabes omsättning ligger strax över 2,3 miljarder och vinsten uppges till 171 miljoner. Förvärvet av aktierna väntas bidra med cirka 0:40 kronor till resultatet per aktie på årsbasis, Kabes vinst per aktie anges till 14,56. Aktieutdelningen var för 2017 5,50 per aktie. Alla siffror avser senaste bokföringsår.

Här hittar du Coachmans hemsida.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.