Bild
Nästa artikel
Brofest i Sölvesborg

Brofest i Sölvesborg

Nyheter

Den 25 maj invigs Europas längsta gång-och cykelbro i Sölvesborg.

Lördagen den 25 maj är det officiell invigning av Europas längsta gång- och cykelbro. Då avlöser aktiviteterna varandra under hela dagen och avslutas först vid midnatt med en ceremoni där den spektakulära belysningen på bron tänds för första gången.

Firandet är indelat i tre pass. Handelsföreningen bjuder först på familjefest för stora och små på Stortorget och Södergatan! Allt från clowner, hoppborg och fiskdamm till söta bakelser och god mat. Kaféerna har dessutom tagit fram en särskild brobakelse och restaurangerna har dagen till ära tagit fram en bromeny. 

Festligheterna fortsätter under eftermiddagen med brolopp för både barn och vuxna samt utställningar, filmvisning, invigning av parken i Ljungaviken och guidade visningar. Musik blir det av Furulundsskolans musikklass och medan man lyssnar på dem kan man avnjuta en rulltårta som är 756 cm lång, med andra ord bron i miniatyr.

På kvällen tänds eldtunnor och serveringstälten öppnar, det blir live-musik och så småningom en ceremoni där alla får möjlighet att för första gången se den spektakulära ljussättningen av bron.

- Den här dagen hoppas jag att alla som är med och firar kommer att minnas länge. Bron som binder samman Sölvesborgs stadskärna med Listerlandet är äntligen klar! Och dessutom har vi fått ett landmärke alla Sölvesborgare kan vara stolta över, säger Sofia Lindqvist-Lacinai.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.