Bild
Nästa artikel
Bromsfel vanligt bland husvagnar

Bromsfel vanligt bland husvagnar

NYHETER

Besiktningsstatistik från 2013 visar att en av sex husvagnar fick anmärkning vid kontrollen och de vanligaste felen är bromsarna, hjulsystemen samt belysning och blinkers.

Det är Besikta som presenterar uppgiften i ett pressmeddelande. Statistiken bygger på de husvagnar som besiktigats vid Besitas anläggningar 2013.

– Vi vill erbjuda alla möjligheten till en säkrare resa med sin husvagn och en större valfrihet gällande besiktningen. Därför hoppas vi att våra kunder kommer uppskatta de nya besiktningspaketen som gör det enklare att genomföra en total kontroll av husvagnen vid ett och samma tillfälle
, säger Mariette Lindsjö, marknadschef Besikta.

Besikta erbjuder tre besiktningspaket vilka samtliga innefattar den statligt reglerade kontrollbesiktningen.

Bas: Omfattar den lagstadgade kontrollbesiktningen.
Standard: Inbegriper utöver den lagstadgade kontrollen en gasolkontroll.
Premium: Inkluderar Standard samt en utökad däckkontroll och ett extra bromsprov.

Det extra bromsprovet kan göras vid ett valfritt tillfälle. Att genomföra en kontroll inför semesterresan kan vara lämpligt så att ägaren är säker på att bromsarna fungerar som de ska.

– Genom att upptäcka fel som inte syns kan vi hjälpa kunderna med både deras säkerhet och ekonomi, säger Mariette Lindsjö.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
bengan
2014-03-27 11:58

Att bromsarna underkännsär inte konstigt, vissa tillverkare har felaktig anviusning för broms justering i sin bruksanvisning rör vagnen.

Köpte en veteran vagn i går, nybesiktigad 25/3 2014 utan anmärkning på OPUS i Mariestad. Däcken har så djupa torr sprickori slitbanan att korden syns och på ett ställe är korden även rost angripen.
Klart trafikfarligt!

Tur man tog med fina Hakka 7 och åka hem på.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.