Bild
Nästa artikel

Bron i Södertälje kan öppnas nästa vecka

NYHETER

Trafikverket skriver på sin hemsida att den skadade bron i Södertälje beräknas öppnas nästa vecka eftersom arbetet flutit på utan problem.

Trafikverket och deras entreprenörer har jobbat dygnet runt med återställningsarbetet på motorvägsbron i Södertälje. Den senaste tiden har allt gått bra och Trafikverket kan därför vässa prognosen för när bron kan öppnas för trafik.

– Som det ser ut nu kan vi öppna den skadade motorvägsbron i Södertälje för trafik redan nästa vecka. Vi har ett antal kritiska moment kvar, bland annat kontroller och tester. Dessutom ska vi provöppna alla fyra broarna i området. När vi gjort det så vet vi också om allt fungerar som det ska och då vet vi exakt när bron kan öppnas, säger Stefan Lindgren, chef på Underhåll i Stockholm.

Provöppningen av norrgående och södergående motorvägsbroar, järnvägsbron och Saltsjöbron, kommer att ske vid olika tillfällen under torsdagen och natten mot fredag. Det innebär inte någon större trafikpåverkan, men under provöppningen av Saltsjöbron stängs E4 södergående trafik av vid Morabergs trafikplats klockan 22.00 till 24.00 natten mot fredag och trafiken leds om genom Södertälje. Även norrgående trafik kommer att påverkas av provöppningen under kvällen, men då under en kortare tid på cirka 15 minuter.

– Förutom att köerna brukar vara längre i slutet av veckan, så räcker det med att någon får fel på bilen för att det ska bli långa köer igen, varnar dock Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Under fredagen kan man förvänta sig lite längre köer under eftermiddagen, vilket är normalt under fredagar i augusti även med full framkomlighet. Köerna beräknas vara som längst vid 17-18-tiden med ca en timmes längre restid för dem som åker E4 söderut förbi området.

Du kan få helt färsk information om läget via Trafikverkets hemsida eller www.trafiken.nu.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.