Bild
Nästa artikel
Genrebild
Genrebild

Buss med Wi-Fi kan utgöra en trafikfara

NYHETER

Det är P4 Gävleborg som uppmärksammat denna fara som vi inte vill underlåta våra läsare att kunna läsa om. För nog är det välkänt att rattsurfning är såväl olagligt som olämpligt men detta är ändå något utöver det vanliga.

Polisen såg sig nödsakad att stoppa en bil på E4:an norr om Hudiksvall som sent på söndagskvällen låg nära bussen, inte bara tillfälligt utan under flera mil. Busschauffören blev orolig eftersom bilen ökade och minskade hastigheten i takt med att bussens fartändringar och ringde därför polisen om att han var förföljd.

– När chauffören gasade så gasade bilen, när bussen sänkte farten så sänkte bilen farten. Det här pågick i flera mil, säger Thomas Bertze, RLC-befäl på polisen i region Mitt till Aftonbladet.

Såväl P4 som Aftonbladet rapporterar att detta berodde på bilistens avsaknad av internetuppkoppling men eftersom bussen hade sådan som kunde nås i bilen, åtminstone om denne körde olämpligt nära bussen, kunde problemet avhjälpas. Olämpligt nära är väldigt, väldigt nära skriver Aftonbladet. Bilisten uppges ha haft behov av kartfunktionen för att kunna nå sin destination och eftersom den vilsna bilen inte kom från trakten samt saknade internetuppkoppling till sin telefon såg de denna Wi-Fi försedda buss som räddaren i nöden.

Polisen var dock inte på böteshumör när de hörde förklaringen och att föraren var "högst medveten om sin olämpliga körning" utan hjälpte i stället, trots lagbrottet, bilisten till rätta efter en rejäl utskällning.

Om det var en husbil eller någon annan sorts bil framgår inte av reportaget, inte heller avråder de från det beskrivna beteendet. Men nog kan en vanlig karta ibland ha sina fördelar.

Här hittar du inslaget från SR P4 Gävleborg.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.