Bild
Nästa artikel
Camp Gielas ökar i populäritet

Camp Gielas ökar i populäritet

Nyheter

Mellan åren 2005 och 2012 har antalet gästnätter på Camp Gielas ökat från 26 000 till 63 000.

Camp Gielas ligger vid Arvidsjaurs södra infart cirka 1 km från centrum. På campingen finns det plats för husvagnar, stugor och tält. Det finns en sporthall, internetcafé, bastu, styrketräning, tennisbana, bangolf och lekpark. På vintern finns det skidbackar och skoterleder nära Camp Gielas. Mellan åren 2005 och 2012 har antalet gästnätter ökat från 26 000 till 63 000.
-Fördelen med vår camping är att vi har två högsäsonger. Biltestindustrin är självklart en starkt bidragande faktor för hela kommunen under vintersäsongen. Så även för oss, säger Katarina Landstedt, verksamhetschef för Camp Gielas.

Sommartid kommer till stor del gästerna från grannlandet Norge, som färdas längs Silvervägen till Arvidsjaur:
-Många av dem är på väg ner till kusten och så tar de en eller ett par nätters stopp i Arvidsjaur. De badar på äventyrsbadet, kör gocart och handlar. Men helst hade vi ju sett att de stannat ytterligare några dygn, tilläger Katarina Landstedt.

Det som ökat mest senaste åren är vintercampingen med folk från kuststäderna. Många äv dem är "långliggare" på Camp Gielas, som reser upp på helgerna för att åka skidor samt köra skoter, bada, shoppa och pimpla. Katarina Landstedt tror att de senaste årens uppsving beror på en ökad campingtrend.
-Att campingtrenden ökat generellt är förstås en del av framgången. Men vi marknadsför oss också rätt mycket. Dessutom börjar drivmedelspriserna ligga på vad många anser vara smärtgränsen för att köra till fjälltrakterna, på helgerna. Här i Arvidsjaur har de närmare till säker vintermiljö med bra boende, service och nära till Vittjåkksfjällen, Prästberget samt miltals med skoterleder, fina fiskevatten och orörd natur, säger Katarina Landstedt.
För gäster som kommer från kusten finns möjlighet att styra elen till sina vagnar via internet. När de vet att de ska köra till Arvidsjaur kan de slå på strömmen så är husvagnen varm och skön när de kommer fram. Katarina har en önskan om att bygga en ny samlingslokal för husvagnsgästerna samt öppna upp "ljudvallen" vid infarten till samhällen, som en gång i tiden byggdes för att skydda tältare mot biltrafiken:
-I dag är det inte aktuellt. En infart där skulle garanterat locka in änu fler gäster!

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.