Bild
Nästa artikel
Campingen Stora Stenträsk till salu

Campingen Stora Stenträsk till salu

NYHETER

Luleå kommun har tidigare fattat ett principbeslut om att inte driva kommunens campingar i egen regi. Nu är det dags att sälja naturcampingen i Stora Stenträsk.

Norrbottenskuriren skriver vidare att kommunen tidigare sålt campingplatserna i Rörbäck och Arcus. När nu avtalet för naturcampingen i Stora Stenträsk, ett par mil norr om byn Niemisel i Luleå kommuns norra del, går ut i maj nästa år föreslår fritidsnämnden att kommunen ska sälja även den anläggningen.

Campingen har 35 husvagnsplatser, åtta uthyrningsstugor, en bastu, två servicehus och en reception. Även om det finns grillplatser, pirar och bryggor vid den strandnära campingen saknas el i området men istället är fiskevattnet rikt på bland annat röding och regnbåge. Strövstigar och iordningställda eldplatser för korvgrillning och fikapauser finns i nära anslutning till sjön.

Anläggningen har hittills hållits öppen mellan första helgen i mars, då det är fiskepremiär, till och med ungefär 15 oktober.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.