Bild
Nästa artikel
Caravan Salon senareläggs med en vecka

Caravan Salon senareläggs med en vecka

NYHETER

Startdagen för den viktigaste mässan i husbils- och husvagnsbranschen, Caravan Salon i Düsseldorf, hamnade i den period när det inte är tillåtet med evenemang där fler än 1000 personer samlas. Nu senareläggs öppnandet en vecka för att undvika förbudet.

Tysklands förbud mot evenemang där fler än tusen personer samlas gäller till och med den 31 augusti. Med ett förväntat antal besökare under den dryga vecka mässan håller öppet på runt 270 000 hamnade mässledningen i ett dilemma, att ställa in mässan skulle ha stor betydelse för branschen. Även att förkorta tiden skulle ha haft negativ inverkan och enbart byggandet av mässmontrar och andra installationer kräver fler än tusen personer.

Nu har Messe Düsseldorf och Caravaning Industrie Verband (CIVD) kommit överens om att skjuta på hela mässan i en vecka vilket innebär att de nu aktuella datumen är den 5 - 13 september 2020. Till det kommer den 4 september som är en dag reserverad för press och fackfolk.

Med tanke på det osäkra läget har mässan även vidtagit åtgärder för att minska risken för smittspridning. Det måste även tilläggas att de nya datumen gäller under förutsättning att inte myndigheterna i Tyskland förlänger förbudet att träffas.

Flyttandet av Caravan Salon innebär följdproblem, Elmia Husvagn Husbil har sitt startdatum onsdagen den 9 september och pågår till den 13:e. 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.