Bild
Nästa artikel
ComHem/Boxer-kunder kan förlora populära kanaler

ComHem/Boxer-kunder kan förlora populära kanaler

NYHETER

Många svenska TV-tittare riskerar att förlora flera av landets populäraste kanaler. Orsaken är en tvist mellan ComHem/Boxer och Discovery Networks.

Utan ett nytt avtal före midnatt den 31 augusti kan omkring 4,5 miljoner ComHem/Boxer-kunder förlora Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery ID, Discovery Science och Discovery World.

- Vi har fortfarande samtal med ComHem/Boxer. Båda parter försöker komma fram till en lösning för fortsatt samarbete, men så här långt har vi inte lyckats nå ett nytt avtal, säger Henriette Zeuchner, VD för Discovery Networks Sweden och säger vidare att ComHem/Boxer kontrollerar nära 51% av den svenska linjära TV-distributionen.

- Vi kommer att fortsätta samtalen med ComHem/Boxer och återkommer med mer information så snart vi kan, säger Henriette Zeuchner.

Tidsnära sändningar är fotbollslandslagets VM-kvalmatcher mot Bulgarien (31 augusti) och Vitryssland (3 september). Andra program som påverkas är premiäraktuella ”Wahlgrens Värld”, “Världens tuffaste jobb med Carina Berg”, “Sofias Änglar”, “Dessertmästarna”, “Breaking News med Filip & Fredrik”, “Roy Fares i Amerika” och “En stark resa med Morgan & Ola-Conny”. 

Discovery Networks och Eurosport har exklusiva sändningsrättigheter till de Olympiska spelen i Pyeongchang 2018 och till Allsvenskan och Superettan 2020-2025. Under hösten sänder Discovery och Eurosport bland annat även UEFA Europa League-fotboll, damernas VM-slutspel i handboll och Grand Slam-tennis från US Open, innan OS startar i februari.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.