Bild
Nästa artikel
Concorde Edition 35 840 L

Concorde Edition 35 840 L

NYHETER

Concorde firar sin trettiofemårsdag med en jubileumsmodell i exakt 35 exemplar. Modellen är välutrustad vilket betyder extra allt i en liner som tillverkas av en fabrikant som gjort sig känd för att ha mycket välutrustade husbilar. Vi gick in i den och tog kameran med oss!

Med ett pris på 2,5 miljoner vänder sig Concorde inte till volymmarknaden men redan nu är  de tre av de fyra bilar som tilldelats Sverige i sålda. Frågan är alltså vem som blir den lyckliga ägaren till den sista lyxlinern? Det tål dock att påpekas att det inte lär behövas några tillval även om det finns tre att välja på, hydrauliska stödben, elektriskt nedfällbar säng samt en 120 liters gasoltank vilka alla kan eftermonteras.

Utrustningen kan tilltala de som föredrar fricamping. På taket finns två solpaneler som genererar 170 W till de båda batterierna på vardera 170 Ah och färskvattentanken på 320 liter samt 230 liter gråvatten lär räcka för mer än en dusch. Vattentankarna är  placerade i det uppvärmda dubbelgolvet. Väljer man till gasoltanken för 28 000 kronor tar det betydligt längre tid att göra slut på gasolen jämfört med de två P-11 gasolflaskorna som är standard.

Chassit som används är Daily 65C21 som försetts med en trelitersmotor på 205 hk och automatlåda är standard. Bakaxeln är försedd med diffspärr samt fjädras med luft och kan justeras i höjd. Med en längd på 8,66 meter, en bredd på 2,38 samt en höjd på 3,59 väger Edition 35 7,2 ton (de tre tillvalen sammantaget drygt 200 kilo).

Men tekniken till trots är det annat som först fångar intresset, det är istället inredningen. Längst bak hittar vi de två enkelbäddarna och i mitten finns ett väl tilltaget kök som även inkluderar en mikrovågsugn. I mitten finns även hygienutrymmet med dusch och toalett på ena sidan samt handfat på den andra.

Så, nu är det dags att titta på bilderna!

Läs mer om:

Taggar: Nyheter, Concorde

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.