Bild
Nästa artikel
Rött ljus blir inte giltigt för cyklister i vår, i varje fall inte överallt i Stockholm.
Rött ljus blir inte giltigt för cyklister i vår, i varje fall inte överallt i Stockholm.

Cyklister tillåts köra mot rött i Stockholm

NYHETER

Trafikkontoret i Stockholm klubbade idag att cyklister tillåts köra mot rött vid högersväng. Beslutet är ett försök och trafikborgarrådet Helldén menar att det kommer att göra trafiken smidigare även för bilisterna.

Under torsdagseftermiddagen klubbades försöket i trafiknämnden som under våren ska pröva två nya regler för cykeltrafiken i Stockholm.

Försöket innebär två förändringar. Det första är att cyklister från alla riktningar i en korsning får ett separat trafikljus som visar grönt från alla riktningar samtidigt medan samtliga bilister får rött. Den andra förändringen innebär att cyklister får rätt att svänga höger även när trafikljuset visar rött. Cyklisterna kommer att ha väjningsplikt för gående som går på övergångsställen.

Försöket kommer att sjösättas under våren men kommer inte att gälla i samtliga korsningar. Vilka korsningar som kommer att omfattas av försöket och hur de ska skyltas är ännu inte beslutat.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.