Nästa artikel
Dags för Cabbyrenovering
Nyheter

Dags för Cabbyrenovering

Publicerad 14 oktober 2011 (uppdaterad 14 oktober 2011)
Andreas Olsson hittade sitt renoveringsobjekt sommaren 2010, en Cabby 532 med fuktskada och trasigt gasolsystem. För Andreas var detta inget större hinder och bestämde sig för att köpa vagnen och renovera alla skavanker och få en husvagn som kunde rulla på vägarna.

 

Det var först när han sett en annons på blocket som han kom på tankarna att köpa en husvagn. Efter att ha sett Cabbyn beslöt han sig för att åka till den nuvarande ägaren för att ta sig en titt. Vagnen hade inte rullat på vägarna på flera år utan hade endast använts som extra sovplatser. Fuktskadan var synlig och det var tydligt att den var tvungen att renoveras, men det gjorde inte Andreas någonting, utan såg det mer som ett projekt än ett problem. Det fanns även andra problem som gjorde att vagnen inte kunde användas än, varken kylskåp eller pannan kunde startas med gasol och köket var sotigt och var tvunget till att genomgå en storstädning.

Andreas har nu renoverat hela vagnen från golv till tak, samtliga utrymmen har rivits ut och blivit inrett på nytt. Men det har inte varit så problemfritt på vägen dit. Fuktskadan Andreas var medveten om var mer omfattande än vad han först trott. Det fanns en myrbo i väggen och svampar hade även börjat växa från golvet. När han rotade runt i fuktskadan upptäckte han även mögel, och allt detta gjorde att renoveringsarbetet blev mer komplicerat än vad Andreas kunde anat. Annars har det mesta bara varit upprustningsarbete och nu är Andreas nöjd och funderar på ett nytt projekt med en husvagn. För mer information om Andreas renovering, besök www.cabbyrenovering.com.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.