Bild
Nästa artikel
Danmark lättar nu på inreserestriktionerna och välkomnar svenskar förutsatt att de är boende i Skåne, Blekinge Halland eller Västra Götaland.
Danmark lättar nu på inreserestriktionerna och välkomnar svenskar förutsatt att de är boende i Skåne, Blekinge Halland eller Västra Götaland.

Danmark öppnar upp för semesterresor

NYHETER

Sedan 14 maj har det skett lättnader för inresa från Sverige till Danmark när nu vaccinerade eller de som kan uppvisa ett negativt coronatest kan besöka landet. Dessutom är karantänen slopad för boende i södra Sverige samt norra delarna av Tyskland.

Danmark lättar nu på inreserestriktionerna och välkomnar svenskar förutsatt att de är boende i Skåne, Blekinge Halland eller Västra Götaland samt kan uppvisa intyg av fullständig vaccination eller ett negativt coronatest taget inom de senaste 72 timmarna. Detta är en av lättnaderna som fas tre av Danmarks öppning innebär och särskilda skäl för inresa tas därmed bort.

− En positiv signal i coronatider som ger oss alla anledning att tro på en bättre sommar vad gäller resandet mellan grannländerna Sverige och Danmark. Det finns så många som längtar efter att få ta upp sitt resande över sundet med oss igen. Dagsturer, semester, shopping och rent allmänt känslan av frihet, säger Kristian Durhuus, CEO ForSea

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.