Bild
Nästa artikel

De flesta visar mer hänsyn än alla andra

NYHETER

En undersökning genomförd av trafikkontoret i Göteborg visar att de flesta anser sig visa mer hänsyn mot sina medtrafikanter än vad andra visar mot dem.

Undersökningen visar att göteborgarna i första hand retar sig på andra trafikslag; bilisterna ogillar cyklisterna som ogillar fotgängarna som ogillar bilisterna. Hela 91 procent av bilisterna anser sig visa stor hänsyn till cyklister men bara 23 procent tycker att cyklisterna visar motsvarande hänsyn i gengäld.

De vanligaste klagomålen på andras beteende i trafiken är att bilister är dåliga på att använda blinkers och sakta ner vid övergångsställen, cyklisterna kör för fort och fotgängarna går ut i gatan utan att se sig för. Alla trafikanter tycker att de visar mer hänsyn än de andra. Totalt så är 79 procent av människorna i trafiken allmänt irriterade, men det beror också på försenade bussar och spårvagnar, trängsel i kollektivtrafiken  och allmänt bristande hänsyn.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida / Andreas Svensson

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.