Bild
Nästa artikel
Konrad+King är en produktdesignbyrå i San Diego som har en idé om självkörande husbilar.
Konrad+King är en produktdesignbyrå i San Diego som har en idé om självkörande husbilar.

Den förarlösa husbilen

NYHETER

Snart kan vi stå i duschen eller sitta till bords medan husbilen kör oss till Rivieran. Det kan tyckas långsökt, men kan också vara närmare än vi tror. Här är ett koncept med en självkörande husbil gjord av proffsdesigners. Missa inte bildspelet!

Designbyrån Konrad+King i Kalifornien har en idé om självkörande husbilar. Namnet på idéstudien är TerraVenture och tanken med TerraVenture är en form av hyrfordonsflotta. Alltså en flotta med förarlösa husbilar och färdiga resekoncept, där husbilen kör familjen till platser och sevärdheter.

Till de åkandes hjälp och planering finns en digital reseguide (Cierra) som kan resan i detalj och ger förslag på sevärdheter och stopp längs vägen. Reseguiden Cierra är tänkt att erbjuda färdiga paket med resmål som passar familjens tid och budget.
- Vi gjorde TerraVenture som ett designprojekt till en av våra kunder för att visa möjligheterna med självkörande husbilar, säger Bennett King, CEO på Konrad+King till Husbil & Husvagn.

Ett delmål med konceptet TerraVenture var att det skulle knyta familjeband som förlorats i den digitala världen och samtidigt ge möjlighet att komma närmare naturen. Alltså att med teknikens hjälp få oss att lägga undan det digitala och "uppleva verkligheten" igen. Det bästa sättet enligt dem är en husbil - en husbil som kör sig själv. 
- När vi inledde den här designstudien hade vi en intern förslagsrunda på kontoret där alla var med och spånade kring möjligheterna med en självkörande husbil. Nu är projektet klart för vår egen del, säger Bennett King till Husbil & Husvagn.

------------
Se bildspelet med förklarande bildtexter.
------------Läs mer hos designbyrån Konrad+King
 
Taggar: Nyheter, Reportage

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.