Bild
Nästa artikel
Det blir ingen ställplats i Löderup

Det blir ingen ställplats i Löderup

NYHETER

Det behövs fler ställplatser för att möta det ökande behovet när husbilarna blir fler men ofta uppstår skismer med lokalbefolkningen. Nu senast upphäver Länsstyrelsen ett beslut i Löderup.

Den här gången är det Lokaltidningen för Ystad, Sjöbo, Skurup, Österlen som uppmärksammar ett fall där myndighetsnämnden i Ystad den 18 juni beslutade om en tillfällig ställplats för 21 husbilar vilken skulle hållas öppen mellan den 1 april och 30 september 2019 respektive 2020. Men det blir inget av med dessa planer efter det att Länsstyrelsen Skåne gett den klagande grannen rätt som bland annat anfört att brandrisken skulle öka med närheten till en bensinstation och att det ser estetiskt oangenämt ut vid Löderups strandbad, som ligger halvvägs mellan Ystad och Simrishamn i sydöstra Skåne. Myndighetsnämndens främsta argument till att tillåta ställplatsen var att det finns ett stort behov av detta i kommunen. 

Det som ger den här historien lite extra krydda är att grannen som överklagat till Länsstyrelsen är regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson som har sommarställe intill den tänkta ställplatsen vid Löderups strandbad. Nu återförs efter Länsstyrelsens beslut ärendet till kommunen för fortsatt handläggning.

Myndighetsnämndens beredning ska ta upp ärendet den 8 augusti och om allt går enligt planen går det vidare till nämndens sammanträde den 20 augusti, skriver Lokaltidningen.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.