Bild
Nästa artikel
Dethleffs lanserar Coco

Dethleffs lanserar Coco

NYHETER

På mässan Caravan-Salon i Düsseldorf, som öppnar om dryga veckan, presenterar Detlefs sin nya lättviktshusvagn som fått det säregna namnet Coco.

Det är ingen stilstudie men den nya husvagnen har ändå inte riktigt nått produktionsstadiet eftersom Dethleffs vill stämma av de sista detaljerna med de kundreaktioner som Coco får på mässan. Husvagnen beskrivs som ultralätt och multifunktionell och tas fram för att Dethleffs vill kunna erbjuda en vagn i segmentet av riktigt lätta husvagnar och den har enligt Dethleffs tomvikt på 638 kilo.

Namnet, säger Dethleffs, anspeglar på "cocoon", kokong. Modellen sägs också ha en planlösning som optimerar ytanvändningen och alla inredningsdetaljer ska ha multifunktioner för att uppnå detta i en vagn som har en karosslängd på 425 centimeter och en totallängd på 585. Höjden anges till 233.

Den yttre formen sägs ha tillkommit för att öka vagnens stabilitet och det finns en rad detaljer som den markis som inte bara går efter långsidan utan fortsätter till vagnens bakparti vilket ger ett utrymme under tak på hela 25 kvadratmeter.

Det finns ännu sparsamt med information om Coco, men sängen ska nattetid kunna byggas ut till över två meters bredd och bordet ska samtidigt vara en del av köksbänken när måltiden förbereds.

Dethleffs har ännu inte avslöjat den tänkta prisnivån.

Taggar: Nyheter
Dethleffs lanserar Coco
Dethleffs lanserar Coco
Dethleffs lanserar Coco

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.