Bild
Nästa artikel
Drönare ska stoppa spanska trafikbrottslingar

Drönare ska stoppa spanska trafikbrottslingar

NYHETER

Den spanska polisens nya knep gör det svårt för bilisterna att veta när de synas.

Fartkameror och trafikkontroller i all ära, men i Spanien prövar man nu en ny metod för att hitta bilister som inte följer reglerna. Två olika typer av drönare används nu som hjälpmedel för den spanska trafikpolisen.

Drönarmodellerna som används är Matrice 200, en större svart på 6,2 kilo och Phantom 4, en mindre vit på 1,8 kilo. Båda modellerna kan användas upp till 120 meters höjd och har en räckvidd på 500 meter.

Med den räckvidden blir det kanske ingen längre jakt, men istället är drönarna utrustade med hd-kameror som kan ta skarpa bilder på registreringplåtar och förare. Något som främst kommer att användas för att upptäcka om någon kör utan bilbälte eller använder sig av mobiltelefonen vid ratten.

Då de använda drönarna är väldigt tysta och relativt svåra att se så är det svårt för föraren att veta när man blir iaktagen.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.