Bild
Nästa artikel

Dubbförbud på vissa gator

Nyheter

Vägverket föreslår att användningen av dubbdäck ska begränsas. Till exempel vill de att kommuner ska kunna förbjuda dubbar på vissa gator för luftmiljöns skull.


Förutom att kommunerna ska kunna bestämma över dubbanvändningen föreslår Vägverket också en begränsning av tiden då dubbar är tillåtna till 1/10-15/4 istället för som nu till 1 maj.

Man vill också begränsa antalet dubbar i däcken, införa bestämmelse om 5 mm mönsterdjup på tunga fordon bland flera andra förslag som nu lämnats till regeringen.

- Genom förslagen kan framkomligheten öka och luftkvalitén i tätorter förbättras, säger Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö i ett pressmeddelande.

Vad tycker du, är Vägverkets förslag bra?


Läs pressmeddelandet i sin helhet på länken nedan:
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
conny-555
2009-01-10 11:15

En av deras mer sjuka ideer ,var ska detta sluta .........

FÖRBJUDA DUBBDÄCK HELT KANSKE

#1
bosse
2009-01-28 18:02

Äntligen! Dubbdäck introducerades på 60-talet när vinterdäck var = grovmönstrade sommardäck. ABS bromsar var inte påtänkta liksom ESP och andra hjälpmedel.
Gör som Norrmännen ta ut en avgift i storstäderna för att köra med dubbdäck. Har fungerat där i över 10 år.

#1
Josef
2009-02-11 16:28

Dumma ideer finns det gått om.
Ta bort dubben helt, vi har kört utan dubb sedan 1980 och det går hur bra som helst här i
Hälsingland och Härjedalen, men för Stockholarna som måste köra bak i ändan på framförvarande så förstår jag att det kan bli problem.......
Vi är inga väglusar om ni tror det!!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.