Bild
Nästa artikel
Dyraste och billigaste campingländerna

Dyraste och billigaste campingländerna

Europa

Att Schweiz är dyrast att campa i kanske inte är så överraskande men Italien som tvåa är mer oväntat. Allt enligt en undersökning gjord av tyska ADAC.

 

En ny rapport från den tyska bilistorganisationen ADAC visar att det i genomsnitt är dubbelt så dyrt att parkera sin husvagn eller husbil i Schweiz som i Ungern. Schweiz är också Europas dyraste campingland, visar undersökningen, som jämfört hur mycket det kostar för två vuxna och ett barn att övernatta i egen husbil eller husvagn på en campingplats i tolv europeiska länder under högsäsong.

Med ett genomsnittpris på 46,27 euro per övernattning ligger Schweiz i topp, följt av Italien med 41,49 euro och Danmark med 37,91 euro. Motsvarande pris i Ungern är bara 22,22 euro, vilket är gott och väl 10 euro mindre än undersökningens genomsnittskostnad på 32,96 euro för en övernattning inklusive el och tvätt/duschmöjligheter.
Överhuvudtaget visar rapporten att många länder kring Medelhavet och även Adriatiska haet har ganska höga genomsnittliga campingpriser. Så har till exempel campingkostnaderna i ett populärt campingland som Kroatien på senare tid ökat ganska kraftigt.

I länder som exempelvis Italien och Frankrike är spannet också särsilt stort prismässigt mellan de dyraste och billigaste campingplatserna, där inte endast servicenivån utan minst lika mycket saker som belägenhet och utsikt spelar stor roll. Tyskland, som är ett genomfartsland för många campare, har faktiskt Europas tredje lägsta genomsnittspriser. Bara Polen och Ungern har lägre genomsnittliga campingpriser bland de tolv europeiska länderna i undersökningen.
 
Av Peter Lorin

 
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.