Bild
Nästa artikel

E20 i Alingsås försenas av vatten

NYHETER

Efter Trafikverkets markundersökningar saktas arbetet med E20 genom Alingsås ner.
– Vattentrycket är mycket högre än vad vi tidigare känt till och det innebär att vi inte kan bygga som planerat, säger Erik Hallgren, chef för Trafikverkets investeringsverksamhet i Västsverige.

E20 genom Alingsås är en del av den nationella transportplanen, som har beslutats av regeringen. Bygget skulle påbörjats 2019 men när det nu kommer igång vet man inte. Syftet med den aktuella sträckan är att förbättra trafiksäkerheten, i synnerhet för cykel- och gångtrafik och minska bullret.

Alingsås kommun har blivit informerade av trafikverket och tar det hela med ro.
– Detta innebär en möjlighet att starta om och det är en fördel för oss i Alingsås. Vi får möjlighet att, ännu tydligare än förut, lyfta fram förslag som verkligen är anpassade för staden, säger Daniel Filipsson, kommunstyrelsens ordförande i Alingsås till Trafikverket.

Grundvattenproblemen påverkar inte resten av byggplanerna för E20 i Alingsåstrakten. Hela Västra Götalandsdelen av E20 ska byggas om till mötesseparerad väg under perioden 2014-2025. Sammanlagt ska 6,5 miljarder kronor investeras i ombyggnaden.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida / Andreas Svensson

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.