Nästa artikel
Earth Hour på Vänermuseet
Nyheter

Earth Hour på Vänermuseet

Publicerad 22 mars 2013 (uppdaterad 22 mars 2013)
I morgon den 23 mars är det dags för världens största miljö-och klimatmanifestation. Earth Hour kan de flesta vara med på, allt du behöver göra är att släcka ljuset en timme. På Vänermuseet kommer det hållas aktiviteter med miljötema.

Lördagen den 23 mars sker världens största miljö- och klimatmanifestation – Earth hour. Var med och släck ljuset en timma mellan 20.30 och 21.30, och fundera samtidigt på vad just du kan göra för att bidra till en ljusare framtid.

 

På Vänermuseet är det aktiviteter hela dagen och kvällen och det är fri entré.

 

Under dagen har museet öppet klockan 11-16 och då blir det bland annat klädbytardag. Lämna kläder som du inte använder och få andra kläder i utbyte. Kom gärna dagen före och lämna in dina kläder på Vänermuseet.

Kl. 12.00-13.30: Renhållningschef Jan Westin berättar om kommunens avfallsarbete och samlar in farligt avfall som batterier, glödlampor/lågenergilampor och småelektronik.
Under dagen tipsar även energi- och klimatrådgivare Nils Gustavsson om hur du kan spara energi.

Program för kvällen:
Museet öppnar klockan 19.00 och vi bjuder på förtäring.
20.30 Nedsläckning
Maria Sanderi från Stadsbiblioteket har högläsning. Därefter uppträder danselever från Helens dansskola och det blir musikunderhållning med Nyléns festorkester.

 

 

Ska du spendera Earth Hour på något speciellt vis?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.