Bild
Nästa artikel
Ekuddens Camping blir öppen året runt

Ekuddens Camping blir öppen året runt

NYHETER

I Mariestad behandlas just nu en ny detaljplan för Ekuddens camping som skulle ge Nordic Camping & Resort AB möjligheter att öppna upp hela campingen för åretrunt-bruk.

Sedan 50-talet har sommarcampare njutit på Ekudden men nu är det dags att ändra på det. Nordic Camping vill utöka verksamheten så att  det blir tillåtet att åretruntcampa på hela anläggningen som har cirka 300 platser.

Kommunen har tagit fram en ny detaljplan med syftet att skapa förutsättningar för en utveckling av Ekuddens camping och fram till jul kan kommuninnevånarna ge sina synpunkter på den.

I den nu gällande detaljplanen stadgas att området är en säsongscamping, bara en liten yta i anslutning till receptionen är idag planlagd för åretruntcamping men med den nu föreslagna detaljplanen skulle detta gälla för hela campingområdet. Genomförandetiden är fem år från det datum den nya detaljplanen vinner laga kraft.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.