Bild
Nästa artikel
Elektrisk skylt kan införas i USA

Elektrisk skylt kan införas i USA

Nyheter

Elektriska registreringsskyltar som visar om bilen är stulen eller oförsäkrad diskuteras nu av myndigheterna i South Carolina.

Med hjälp av så kallat elektroniskt papper, eller e-papper, kan skyltarnas siffror och bokstäver snabbt bytas ut till ord som ”Stulen” och ”Oförsäkrad”. På så sätt kan polisens arbete att stoppa stulna och oförsäkrade bilar underlättas.

Skyltarna är uppkopplade mot polisens och försäkringsbolagens register och tekniken kräver endast energi för att ändra vad skylten visar. Den energin hämtas via solceller på skylten eller genom att ta till vara på vibrationerna från bilen, uppger tillverkaren.

De elektriska skyltarna är betydligt dyrare än konventionella motsvarigheter, men de bedöms också kunna spara en hel del pengar. Enbart i South Carolina går myndigheterna miste om 150 miljoner dollar, ungefär en miljard kronor, varje år på grund av förare som kör utan försäkring och med utgångna skyltar.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.