Bild
Nästa artikel
Emil i Lönneberga byggs ut

Emil i Lönneberga byggs ut

Nyheter

Till säsongen 2013 kommer Astrid Lindgrens Värld att satsa stort på utbyggnaden av Emil i Lönneberga. 4½ tunnland kommer att vara tillägnad till den lilla pojken i Lönneberga.

 

50 år efter att den första boken av Astrid Lindgren om Emil i Lönneberga kom ut har nu Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby bestämt att bygga ut området. Emil i Lönneberga kommer nu att ta upp 22 000 m2 på anläggningen och kommer att vara byggt som den småländska landsbygden var på 1800-talet. Renoveringen innebär även att området kommer att få en stad som ska vara uppbygd som en typiskt stad under förra seklet. 
 
-  I vår strävan att göra sagor till verklighet känns det viktigt att kunna visa upp en bondgård och ett småländskt bondelandskap, såsom den såg ut på Emils tid och när Astrid Lindgren växte upp, fortsätter Mikael Ahlerup. Och det känns viktigt, inte minst idag, när många barn växer upp i stadsmiljö och kanske inte kommer ut på landet så ofta, säger Mikael Ahlerup, vd på Astrid Lindgrens Värld AB. 
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.