Bild
Nästa artikel
En husvagn för både väg och sjö

En husvagn för både väg och sjö

NYHETER

Att kombinera sitt intresse för husbilslivet med möjligheten att ta sig ut på sjön har lockat en rad aktörer under årens lopp att konstruera något som fungerar i båda elementen. Kolla in denna Caravanboat!

Konstruktioner liknande Caravanboat Departure One har funnits sedan 1960-talet, i princip så länge plast och glasfiber varit på marknaden.

Självklart har det hänt en hel del sedan de första modellerna lanserades och denna modell härstammar från Australien men anpassats för europeiska förhållanden i en anläggning i Hamburg.

Caravanboat Departure One är utrustad med en femton hästkrafters motor men kan uppgraderas till en betydligt starkare på 50 hästkrafter. Kanske ändå inte något för annat än kustnära turer, det handlar nog mer om att kunna känna att man kan ta sig ut och njuta av ett annat element.

Husvagnen är placerad på en tvåaxlad trailer och totalvikten hamnar på 2,7 ton, längden på nio meter och bredden på 2,5. Själva Caravanboat Departure One har en längd på 7,8 meter och en ståhöjd på två meter. Fyra sovplatser, två enkelbäddar i mitten med måtten 190 x 80 samt 200 x 80 centimeter och sittgruppen kan göras om till en säng med måtten 100 x 200. Därutöver finns ett kök med spis, kylskåp och mikrovågsugn, hygienutrymme med dusch och WC samt en terass i bak. Strömmen beräknas räcka för en tvådagarstur och det finns sextio liter färskvatten till förfogande.

Mer information hittar du på www.caravanboat.de.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.