Bild
Nästa artikel
Erwin Hymer Group är nöjda med försäljningen

Erwin Hymer Group är nöjda med försäljningen

NYHETER

Trots att coronapandemin har satt sina spår beskriver Erwin Hymer Group företagets situation det första året efter de blivit uppköpta av Thor Industries i positiva ordalag. Detta trots såväl stängda fabriker som återförsäljare under våren 2020.

Visserligen redovisas en minsknig i antal tillverkade fordon med 6,1 procent men då måste man ta i beaktande att fabrikerna stängdes under sex till åtta veckor, leveranskedjor bröts och att även återförsäljarna tvingades stänga under en period. Eftersom bolagets räkenskapsår går från den 1 augusti till 31 juli innebär det att nästan hela detta år har haft olika typer av säljbegränsande åtgärder men försäljningen har återhämtat sig sedan i juni.

I pressmeddelandet skriver de att marknaden kännetecknas av stark tillväxt. De siffror de tar upp är att den europeiska försäljning av husbilar är augusti där ökningen var 51 procent och för husvagnar 26 procent.

Erwin Hymers VD Martin Brandt ser positivt på 2021

– Trots de problematiska förhåhållandena under 2020 har våra kunder kunnat njuta av en avkopplande och säker semester i husbilar och husvagnar. Dessa positiva upplevelser reflekteras i de senaste månadernas försäljningssiffror. Jag är övertygad om att entusiasmen för campinglivet kommer att fortsätta vinna terräng.


 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.