Bild
Nästa artikel
Eskilstuna får ny besöksguide

Eskilstuna får ny besöksguide

Nyheter

Nu lanseras en ny besöksguide där du kan se allt som är på gång i Eskilstuna.

Eskilstuna Marknadsföring lanserar en ny besöksguide på Eskilstuna.nu

- Vi vill inspirera både besökare och eskilstunabor att upptäcka allt vår stad har att erbjuda. Boka boende online, få tips om vad som är på gång eller ring upp din favoritrestaurang med ett par enkla klick. Eskilstuna.nu är din egen turistinformatör som du har tillgång till dygnet runt och genom mobilen var du vill, säger Patrik Andersson, turistchef.

Eskilstuna.nu ska vara en kanal för hela besöksnäringen i Eskilstuna, genom att arbeta med content marketing där vi samlar in material från hotell, evenemangsarrangörer och besöksmål skapar vi en levande och intressant webbsida som speglar det varierade utbudet i Eskilstuna. Varje vecka publiceras nya artiklar och inspirerande bilder.

Eskilstuna.nu har utvecklats av den eskilstunabaserade webbyrån X-Com.
- Vi har funnits i Eskilstuna i mer än 10 år, men inte jobbat särskilt mycket lokalt. Det har vi saknat och som stolta eskilstunabor känns det extra kul och ärofyllt att få vara med och utveckla stadens virtuella framsida, säger Per Forsberg, VD på X-Com.

Den nya webbsidan har arbetats fram under våren och i mitten av maj drog Eskilstuna Marknadsföring igång en lanseringskampanj för att öka kännedom hos eskilstunabor och besökare. I det här första skedet vill vi se till att eskilstunaborna själva känner till den nya officiella besöksguiden, därför har kampanjen gått i lokala medier och online med inriktning mot Eskilstuna.


Genomslagskraften har varit fantastisk, antalet unika besökare har ökat med 100 % under maj månad jämfört med föregående månad. I samband med att vi firade Springpride i Eskilstuna 23-26 maj såg vi också ett kraftigt ökat antal besökare. Springpride arrangeras av Eskilstuna Marknadsföring och istället för att skapa en separat sida så har vi lagt evenemangets hemsida som en del av Eskilstuna.nu. På så vis får besökarna enkelt information om evenemanget och kan också klicka sig vidare till information om boende, sevärdheter och andra evenemang i Eskilstuna.
- Det är precis vad vi har hoppats på, säger Elin Stenman, turistinformatör och webbredaktör. När vi har evenemang i Eskilstuna som lockar många besökare så ska de enkelt hitta rätt i vårt utbud.

Enligt rapporten Svenskarna och internet 2012 fortsätter antalet internetanvändare att öka och just resor är en kategori som till stor del planeras och bokas på Internet. Målet är att bygga upp Eskilstuna.nu till en så kallad one-stop-shop där boende och biljetter för din vistelse i staden ska kunna bokas redan före besöket.

Antalet smarta telefoner har fördubblats under det senaste året och Eskilstuna.nu är byggd med responsiv design och anpassar layouten för att se bra ut på mobiler och läsplattor. Dessutom finns Eskilstuna.nu som app, för iPhone och Android, där användarna bland annat kan få information om vad som finns att göra och äta i närheten av dem. Det ska vara lätt att använda Eskilstuna.nu när du är på resande fot, antingen via app eller på webben.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.