Bild
Nästa artikel
Europas sämsta bilförare

Europas sämsta bilförare

NYHETER

Årets upplaga av Stena Lines Bilsemesterrapport har nu publicerats och Sverige intar en föga hedrande femteplats. Men vilket lands förare rankas som de sämsta i Europa?

– Varför listan ser ut som den gör kan vi bara spekulera i men troligen har det att göra med att vi har olika körstilar och temperament i olika länder. En sak är i alla fall säker och det är att det finns mindre bra förare i alla länder och det är viktigt att vara uppmärksam då många nu beger sig hemåt efter semestern och det kan bli trångt längs med vägarna, säger Jesper Waltersson, presschef på Stena Line.

Huruvida listan ska anses som vetenskaplig tar Husbil & Husvagn inte ställning till men de som svarade i de fem deltagande länderna Sverige, Tyskland, Polen, Storbritannien samt Irland har utsett Italien till det värsta landet att köra i enligt årets upplaga av Stena Lines Bilsemesterrapport. Var tionde svensk anser att italienarna är Europas sämsta bilförare, en åsikt som delas av såväl britter som tyskar och irländare.

Även fransmännen placeras högt i listan. Fem procent av tyskarna och fyra procent av de svarande i Sverige och Irland tycker att fransmän är sämst på vägarna. Lägst rankade som bilförare är de dock utav britterna där fransmännen får hela sju procent. I Polen är respondenterna dock mer kritiska till tyskarnas körförmåga och nästan tre av tio uppger att de är de sämsta förarna. Och, möjligen lite överraskande, när man frågar svenskarna själva så är tydligen inte heller vi några kungar på vägarna utan placerar oss själva på en femte plats och hävdar därmed att vi är sämre bilförare än exempelvis våra grannländer Danmark, Tyskland och Norge.


Så här ser hela den sammanvägda listan ut som möjligen också påverkats av var de svarande semestrat:


Vilket land i Europa anser du har sämst bilförare?

Italien 10 %
Albanien 4 %
Frankrike 4 %
Grekland 4 %
Sverige 3 %
Polen 2 %
Belgien 1 %
Bosnien och Hercegovina 1 %
Bulgarien 1 %
Danmark 1 %
Estland 1 %
Litauen 1 %
Norge 1 %
Portugal 1 %
Serbien 1 %
Spanien 1 %
Storbritannien 1 %
Tyskland 1 %
Ungern 1 %
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.