Bild
Nästa artikel
För få ställplatser i Ängelholm, ska bli fler

För få ställplatser i Ängelholm, ska bli fler

NYHETER

Bristen på ställplatser skapar besvär i Ängelholm. Något som märktes under sommaren, då många av husbilarna på grund av platsbrist ställde sina fordon på vanliga parkeringsplatser under nätterna.

Det har blivit allt vanligare att vanliga parkeringsplatser under sommaren används som övernattningsplatser på grund av platsbrist på ställplatserna, rapporterar lokaltidningen i Ängelholm. Det får nu kommunen till att tänka till inför kommande turistsäsong och frågan diskteras för att hitta en lösning till sommaren. Förslaget är att anordna fler ställplatser i centrum och vid badplatserna och beslut ska vara taget senast den 31 december.

– Det var inte som så att det skapades någon parkeringsbrist, men det var en tydlig indikation för att ställplatserna är alldeles för få. Inte minst i det här skedet när intresset för campinglivet blir allt större, säger Björn Adlerberth, trafikingenjör på Ängelholm kommun till lokaltidningen.

– Vi har i samråd med hamnen tittat på befintliga ytor i deras område, men där finns för tillfället inga ytor att gå på. I nuläget kan jag inte ge några konkreta svar på vilka områden där vi kan förlägga fler ställplatser, säger Björn Adlerberth.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.