Bild
Nästa artikel
Få stannar vid vägen för att hjälpa

Få stannar vid vägen för att hjälpa

NYHETER

Motorstopp är något alla kan drabbas av och i ett sådant läge hoppas man att vänliga medtrafikanter ska assistera en. Men hur hjälpsamma är egentligen svenskarna?

I en nyligen gjord undersökning av Goodyear visar det sig att det kan vara svårt att få hjälp då färre än varannan svensk skulle stanna om en medtrafikant fått motorstopp vid sidan av vägen. Goodyear vill nu uppmärksamma alla som gör goda gärningar i trafiken och genomför därför det årliga initiativet Vägens hjälte.

Sommartider kopplas ofta ihop med ledighet, bilsemestrar och soligt väder. Men klimatet på vägarna ser dock inte ut att vara allt för ljust om man skulle råka ut för exempelvis ett motorstopp. En ny undersökning som Goodyear gjort i samband med årets upplaga av tävlingen Vägens hjälte visar att svenskarnas hjälpsamma anda är låg. Bara 42 procent skulle nämligen stanna för att hjälpa en medtrafikant som fått motorstopp vid sidan av vägen. En siffra som är lägre jämfört med föregående år, då 47 procent uppgav att de skulle hjälpa en medtrafikant med motorstopp. Bäst chans till hjälp har man i norra Sverige, där fler än varannan uppger att de skulle hjälpa en medtrafikant i nöd.

– Många ute på vägarna antar ofta att folk redan fått hjälp och tänker därför att det inte är nödvändigt att stanna. Att i princip alla har mobiltelefoner och kan ringa och be om hjälp tror vi också spelar in i att många inte stannar för att hjälpa en medtrafikant. Vi får dock inte glömma alla vänliga själar därute som faktiskt gärna hjälper andra och det är dessa vi vill lyfta fram med denna tävling. Alla hjälpsamma gester leder till ett bättre klimat i trafiken och det vill vi uppmuntra till, säger Sofia Koski, Nordisk marknadschef på Goodyear.

Initiativet Vägens hjälte fick stor uppmärksamhet 2017 med många fina bidrag och nu vill Goodyear hitta årets hjälte ute på vägarna. I tävlingen som startar den i början av juli och avslutas i november via Goodyears kampanjsida www.vagenshjalte.se, kan vem som helst nominera sig själv, en vän, eller någon annan som har gjort en god gärning i trafiken.

– Vi är väldigt stolta över förra årets tävling och ser fram emot en ny omgång av Vägens hjälte. Engagemanget var enormt förra året och det stora intresset är ett bevis på att det inte bara är vi som tycker att detta är ett utmärkt sätt att lyfta alla vardagshjältar, fortsätter Sofia Koski, Nordisk marknadschef på Goodyear.

Få stannar vid vägen för att hjälpa
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.