Bild
Nästa artikel
Falska inkassokrav om felparkering

Falska inkassokrav om felparkering

NYHETER

Det cirkulerar just nu falska fakturor om påhittade p-böter. Även vi på förlaget blev utsatta för bedrägeriförsöket.

Liksom flera andra har Vi Bilägare de senaste dagarna mottagit vad som ser ut som en faktura från företaget Parkeringsinkasso Svenska AB. Under rubriken ”Inkassokrav” uppges registreringsnumret på ett fordon i Vi Bilägares långteststall som sägs ha felparkerat.

Bötesbeloppet är på sammanlagt 930 kronor och betalas det inte går ärendet vidare till Kronofogden, enligt brevet. Det finns dock inte angivet plats eller tid för när felparkeringen ska ha skett.

Polisen har i nuläget fått in över 800 anmälningar från personer som fått de falska inkassokraven.

– Det verkar som att det bara är företagsbilar som drabbats hittills, säger Jan Olsson, samordnare på Polisens bedrägericentrum.

Kontot som är kopplat till bluffakturorna är nu spärrat av polisen och företaget ligger på varningslistor hos Svensk Handel och Förenade Bolag.

Enligt lag behövs tillstånd hos Datainspektionen för att bedriva inkassoverksamhet, vilket Parkeringsinkasso Svenska AB saknar.

För den som fått ett bluffkrav är det viktigt att inte betala. Bestrid istället fakturan, samt gör en polisanmälan.


– Det här har blivit känt nu och då tror kanske många att det inte är lönt att anmäla. Men vi måste ha reda på hur omfattande det här är, säger Jan Olsson.

Information om hur man går tillväga finns hos DatainspektionenKronofogden och Polisen.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.