Bild
Nästa artikel
Fem miljoner bilar ska uppdateras

Fem miljoner bilar ska uppdateras

NYHETER

Toppmötet mellan politiska ledare och bilindustritoppar i Tyskland lyckades undvika ett dieselförbud, åtminstone för tillfället. Men industrin får ta på sig att minska utsläppen.

Under gårdagen möttes tyska politiker och ledare för bilindustrin för att diskutera dieselns framtid i Tyskland. Resultatet blev, som väntat, att det inte planeras något nationellt dieselförbud. Däremot kommer politikerna inte ställa sig i vägen för lokala dieselförbud, vilket industrin hade hoppats på.

Villkoren för att undgå ett totalstopp för försäljning av dieselbilar är bland annat att 5,3 miljoner bilar ska få uppdaterad mjukvara för att minska de skadliga utsläppen. Miljöorganisationer i Tyskland är missnöjda med beslutet och menar att det både är för lite och för sent. Samtidigt ska man komma ihåg att beslutet tvingades ta hänsyn till 15 miljoner dieselbilägare i Tyskland och dessutom de cirka 800 000 jobb som bilindustrin står för i landet.

–Vi förväntar oss en ny ansvarskultur från biltillverkarna, säger miljöminister Barbara Hendricks.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.