Bild
Nästa artikel
Fiat Ducato utsett till populäraste husbilschassi i Tyskland.
Fiat Ducato utsett till populäraste husbilschassi i Tyskland.

Fiat Ducato populärast i Tyskland

CMT2014

I Tyskland har Promobil genomfört en undersökning om vilket chassi tyskarna ville välja till årets basbil. Det blev Fiat Ducato som tog hem vinsten med 59,2 % av rösterna.

Eftersom Fiat inte själva tillverkar några husbilar visar valet av detta chassi från så många bodelstillverkare på ett stort tillverkarförtroende för konstruktionen, 67 % av husbilarna i Tyskland baseras på detta chassi. Men det står nu även utom all tvivel att chassit åtnjuter stort förtroende från husbilsägarna. Att chassit har en rimlig avvägning mellan pris och funktion står valet från alla som garant för och utmärkelsen 2014 års bästa basbil förefaller därför mycket rättvist. Priset har delats ut i cirka 25 år.

Fiat fick priset i en ceremoni på mässan i Stuttgart där en stolt Bernd Wachtel som företrädde Fiat Group Automobiles Germany AG tog emot det.

Läs mer om:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.