Bild
Nästa artikel
Figeholms ställplats får återigen nobben

Figeholms ställplats får återigen nobben

NYHETER

När vi först rapporterade om turerna runt ställplatsen i Figeholm anade vi inte att det skulle kunna tjäna som manus till en roman. Nu är det dags igen i och med att Länsstyrelsen tagit ett nytt beslut om att stänga ställplatsen.

Många blev glada när det skulle bli en ställplats i Figeholm men grannarna blev det definitivt inte. Beslutet har överklagats i alla led och senast skrev vi om det den 3 juni då det gavs klartecken för ett tidsbegränsade bygglov. Nu upphäver Länsstyrelsen kommunens beslut.

Vi har följt Östra Småland som har rapporterat regelbundet och nu har de återigen skrivit om denna för våra läsare berömda ställplats. Det beror på att det blivit dags för nästa vända eftersom Figeholms båtklubb, som ansvarar för ställplatsen, inte är nöjda med Länsstyrelsens senaste beslut och meddelar att det kommer att överklagas.

Östra Småland skriver:

Skälet till att Länsstyrelsen upphäver tillståndet, anges vara att kommunen inte har presenterat någon alternativ lösning för ställplatserna. Istället har kommunen sagt att det i dagsläget inte finns någon plan, men att en sådan ska tas fram. Länsstyrelsen anser därför inte att det finns bevis för att behovet av ställplatser enbart är tillfälligt, vilket gör att förutsättningarna för ett tidsbegränsat bygglov saknas, och upphäver därför kommunens tillfälliga tillstånd för ställplatser.

Båtklubbens ordförande Richard Hobro säger till Östra Småland att det i nuläget är oklart hur de ska hantera ställplatsen fram tills dess att Länsstyrelsens beslut vinner laga kraft, vilket sker om cirka tre veckor. Kommunen ska ge besked om det omedelbart måste vara en vanlig parkeringsplats.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.