Nästa artikel
Fina rastplatser, osund konkurrens?
NYHETER

Fina rastplatser, osund konkurrens?

Publicerad 31 augusti 2017 (uppdaterad 31 augusti 2017)
I Västernorrland har det uppstått en diskussion om Trafikverkets satsning på rastplatser i länet. För påkostade tycker campingägare som satsat egna pengar i en levande landsbygd och upplever det som osund skattefinansierad konkurrens.

Det är SVT som lyfter frågan och har intervjuat några campingägare som har synpunkter på satsningen. Trafikverket tycker att satsningen blir ett lyft för hela Höga Kusten-området, något som Jerry Engström som byggt upp och driver FritidsByn inte håller med om helt och hållet.

– Det här är ju bra satsningar. Yrkestrafiken behöver stanna och vila. utmaningen blir ju när man bygger så fina anläggningar med toaletter och lekland. Vi försöker skapa sysselsättning på landsbygden. Det här känns som en konkurrens vi inte behöver.

– Jag har inget emot anläggningen som rastplats men det blir en ställplats för husbilar och husvagnar också som kommer att hamna 1.500 meter från min camping och det är klart att det blir en konkurrent, säger Anders Svensson som arrenderar Sollefteå camping.

– Jag tror inte vi vänder oss till samma målgrupp. Det är inget som säger att dom som står här nu skulle valt campingen istället. Jag tror att det här i Skuleberget till och med var mer attraktivt innan vi kom och asfalterade allt, säger Torbjörn Nylander, projektledare på Trafikverket. 

De rasplatser det rör sig om är den längs E4 vid Skuleberget samt längs riksväg 90 i Sollefteå.

Här hittar du SVT:s artikel där det även finns en video.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.