Bild
Nästa artikel
Fint majväder skapar kaos för campare

Fint majväder skapar kaos för campare

NYHETER

Inget är väl så härligt som sommar och sol men det lockar förstås ovanligt många till badplatserna. Vid Flatenbadet blev badgästerna så många att gästerna på campingen blev instängda.

De var väldigt många badgäster som i det fina vädret kom till Flatenbadet söder om Stockholm. Det var bara ett litet problem, Trafikverket har ett vägarbete vid samma bad.

För att kunna utföra detta har en del av parkeringsplatsen stängts av och den kvarvarande delen räcker helt enkelt inte till. Så det står parkerade bilar överallt, i skogen, på trottoaren och på båda sidor om vägen. I princip var som helst där det finns utrymme att parkera. Utrymme ja, det blev inte utrymme nog kvar för gästerna på campingen att komma någonstans då det blev för trångt för husbilar och husvagnar att ta sig fram i kaoset till eller från campingens infart rapporterar Stockholm Direkt.

Detta har de två senaste helgerna drabbat ett 40-tal familjer som helt enkelt fått vänta ut de badsugna felparkerarna. Men kaoset kan även få andra och allvarligare konsekvenser än att campinggäster har varit instängda i upp till fem timmar.

– Om det börjar brinna kommer inte räddningstjänsten fram till campingen, säger Mikael Wåhlund, chef på Nordic camping till Stockholm Direkt. Den frustrerade platschefen på campingen har gett uttryck för en tidvis ohållbar situation och när de ringt efter parkeringsvakterna för att få hjälp har dessa blivit hotade av presumptiva felparkerare. Och polisen har inte tid att komma när det hettat till i mer bildlig bemärkelse.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.