Bild
Nästa artikel
Fira Halloween på Tivoli

Fira Halloween på Tivoli

Nyheter

Danska nöjesfältet Tivoli utökar i år sitt Halloween-firande så att det passar det svenska höstlovet.

Tivolis Halloween-firande utökas i år med en vecka och "skrämselfaktorn" höjs för att attrahera även tonåringar och unga vuxna efter skymning. Tivoli kommer då att hålla öppet för Halloween i totalt 17 dagar. Helgen den 27 och 28 oktober, som inleder det svenska höstlovet, är Tivoli öppet för första gången.

Det danska höstlovet är vecka 42 och sedan 2006 har Tivoli skapat en Halloween-vecka för skollediga barn och deras familjer. Det är en populär attraktion som förra året hade 300 000 besökare. Nu utökar Tivoli med ytterligare en vecka och har Halloween-öppet mellan 12-28 oktober. Förutom att förlänga perioden satsar Tivoli också på att skrämmas ordentligt med till exempel levande skådespelare och animeringar i spökslott och i delar av parken. Uppgraderingen av skrämmande aktiviteter sker först efter skymning vid 18 så att de mindre, mer lättskrämda barnen kan ha hunnit gå hem. I övrigt kommer Tivoli under dessa dagar, som tidigare, fyllas av pumpor, häxor, fladdermöss och allt som hör Halloween till.

 

Besök gärna Tivolis hemsida.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.